STARA KUHARICA OTKRILA TAJNU SAVRŠENE SUPE: Trik da meso nikad ne bude žilavo, a povrće prekuhano!

0
1675

Iskusna kuharica Megi Bir (73) koja kuha za poznate ličnosti otkrila je tajnu savršene pileće supe.

Ako ne znate tehniku, onda vam se lako može dogoditi da vam meso ostane žilavo, a povrće prekuhano.

Megi je za 9Kitchen podijelila nekoliko trikova.

– Supu kuhajte s komoračem, peršunom i repom.

– Prije nego što ubacite povrće u lonac, zalijte ga maslinovim uljem i stavite na kratko u rernu. Na taj način će sačuvati boju i okus.

– Nije loše dodati i sočivo ili leblebije, koji obogaćuju aromu supe. Možete staviti i ječam, ali njega najprije treba samostalno prokuhati, pa ga dodati na kraju.

– Što se mesa tiče, uvijek kupujte stariju kokošku. Sjetite se one izreke: Stara koka, dobra supa. Takođe, nemojte da skidate kožu.

– Tokom samoga kuhanja, meso izvadite iz supe kad je gotovo, a potom ga ponovo vratite na kraju kuhanja.

– Mnogi pribjegavaju kuhanju na jakoj vatri jer će brže biti gotovo, ali tako će vam meso ostati žilavo. Krčkanjem na laganoj vatri dobijate više okusa.

IZVORnovi.ba