Kada vidite šta su sve predvidjeli Simpsonovi, ostaćete BEZ TEKSTA

0
1023

Crtana komedija Simpsonovi predvidela je mnogo toga što se kasnije obistinilo. Krađa drveta, trooka riba i politička karijera samo su neke od stvari koje su autori stavili u scenario i nacrtali pre nego što se to zaista i desilo.

Trampova politička karijera

simpsonovi-1

Ako Tramp pobedi na izborima za američkog predsednika, to će biti još jedan događaj koji se obistinio. U epizodi iz 2000. godien prikazana je budućnost, 2030, gde je Donald Tramp predsednik Amerike kojaje u teškoj finansijskoj situaciji i koja se oslanja na pomoć Kine i Evrope. Jedina šansa za spas zemlje je pobeda Lise Simpson na izborima.

Veliki masni hamburger počeo je da se prodaje

simpsonovi-2

Hamburger “Good morning” – superveliki, supermasni jutarnji obrok – trebalo je d abude šala na račun ishrane Amerikanaca. Ali “Enormous Omlette Sandwich” koji je Burger King počeo da prodaje 2005. nije šala. U njega su smeštene kobasica paštete, slanina, jaja i sir i mnogi nutricionisti ga kritikuju zbog toga što je previše kaloričan i previše mastan.

Video pozivi su postali realnost

simpsonovi-3

U epizodi u kojoj se Lisa udaje u jednom trenutku ona i Mardž pričaju preko telefona koji ima i ekran preko kog mogu da se gledaju. Danas su video razgovori preko telefona sasvim uobičajena stvar.

Bilbord za Kil Bil inspirisan Češkom i Svrabišom

simpsonovi-4

Novozelandski poster s bilborda koji je reklamirao film Kventina Tarantina “Kill Bill” izbacivao je crvenu tečnost koja je trebalo da predstavlja krv na ulicu, prskajući sve oko sebe.

Ukradeno limunovo drvo

simpsonovi-5

U epizodi iz 1995. godine deca iz Springfilda su ratovala sa decom iz šelbivila, kada su njihovi protivnici ukrali bitno drvo limuna koje je pripadali Springfildu. Kolikogod delovalo čudno, drvo limuna je ukradeno i u stvarnosti – u predgrađu Hjustona u Teksasu lopovi su iskopali drvo limuna i pobegli sa njim.

Kada je Bart Simpson upoznao gospodina Bernsa u stvarnom životu

simpsonovi-6

Britanac Bart Simpson, optužen za nošelje zabranjenog vatrenog oružja, pozvan je da se pojavi pred sudijom gosopidnom Bernsom u Kraljevskom sudu u Vorviku. Ovu koincidenciju primetio je zaposleni u sudu. Sudija je, za razliku od gospodina Bernsa iz Simsponovih, bio blag prema okrivljenom i osuđen je samo na novčanu kaznu i društveno korisni rad uz opomenu.

Grejači za uši s motivom hamburgera

Grejače za uši s motivom hamburgera osmislio je profesor Frink u epizodi iz 1998. godine, objašnjavajući da i kombinacija dve stvari može da bude izum, pa je Homer došao na ovu ideju. Ovi grejači su postali pravi hit 2013. kada je Džoš Gejts , voditelj rijaliti serijala “Destination Truth”, nariučio majicu na Amazonu i greškom dobio ove grejače.