Prati najbolje vijesti na Facebooku, lajkaj nas!

Svaki dan pišemo zanimljive stvari

Objavljeno: 21.07.2013 u 17:16 | Zanimljivosti | Komentara:

Kako zvuči njemački jezik u poređenju sa drugim jezicima (VIDEO)

Advertisement

njemacki-jezik

Njemački jezik je jedan od jezika zapadne grupe germanskih jezika, i spada među najveće svjetske jezike. To je maternji jezik najvećeg broja stanovnika Evropske unije. Njemačkim jezikom se govori u Njemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu, u dvije trećine Švajcarske, u dvije trećine provincije Južni Tirol u Italiji, istočnim kantonima Belgije i u pograničnim dijelovima Danske.

Iako mnogo korišten, za njemački jezik ne možemo naći puno sličnosti sa drugim jezicima koji se koriste u Evropi. Veoma je težak za izgovor.

U prilogu vam donosimo jedan simpatičan video snimak koji dočarava razliku između njemačkog jezika i drugih evropskih jezika. Pogledajte!

( Magazin.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Magazin.ba! Zbog velikog broja komentara Magazin.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: